Eco Ruanda

4 DAGEN HISTORIE EN WILDLIFE van RWANDA

Dag 1: AANKOMST IN KIGALI EN TRANSFER NAAR HET HOTEL

Aankomst op de internationale luchthaven van Kigali, meet and greet met de gids en geeft je een korte briefing over de reis. Transfer naar het hotel, inchecken en acclimatiseren aan het klimaat van Rwanda. Diner en overnachting in Onomo Hotel

Dag 2:  TRANSFER NAAR NYUNGWE EN-ROUTE TOUR BUTARE & CANOPY WANDELING

Ontbijt in het hotel en transfer naar Nyungwe National Park, onderweg bezoek aan het paleis van de koning, het etnografisch museum dat een inleiding geeft tot de koninkrijken van Rwanda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunch en dan verder naar Nyungwe Forest, dat 1000 vierkante kilometer beslaat, Nyungwe is zeker een van 's werelds mooiste en meest ongerepte bergregenwouden. Het wordt beschouwd als een van de oudste bossen van Afrika en blijft zelfs tijdens de ijstijd groen, wat de diversiteit verklaart. De thuisbasis van gewende chimpansees en 12 andere primatensoorten (waaronder een 400-koppige troep van gewende Ruwenzori Black & White Colobus), het is ook een paradijs voor vogels met meer dan 300 soorten, waaronder 16 endemische soorten, en is de thuisbasis van 75 verschillende soorten zoogdieren.

Aankomst en bezoek aan de beroemde canopy walk, een kunstmatige brug van 70 m, uniek in Oost-Afrika. Overnachting: - nyung 

Dag 3: CHIMPANSEE TREKKING IN NYUNGWE EN TRANSFER NAAR KIBUYE - MEER KIVU

Vroeg ontbijt om 04.30 uur en rijd dan naar de rand van het bos waar de chimpanseetrekking in Nyungwe begint in het regenwoud, wat je ook de mogelijkheid geeft om zeldzame planten, vogels te zien en de unieke bosbloemen  te ruiken.

Transfer naar Kibuye/Karongi aan het Kivumeer, een van de Albertine Rift Valley-meren in Afrika en de grootste van de zoetwatermeren die glinsteren in de Albertine (Western) Rift van de Great Rift Valley. Lake Kivu staat op 1461 meter boven zeeniveau en is het hoogste meer van Afrika.

i

Inclusief

Luchthaventransfers

Privévervoer in een 4x4 jeep

Accommodatie op dubbele bezetting & single

Alle maaltijden en frisdranken

Water aan boord

Alle tours vermeld in het reisschema

Belastingen en administratieve kosten.

Uitsluitingen

Visa

Vluchten

Reis- en ziektekostenverzekering

Alcoholische dranken en andere cafeïnedranken

Persoonlijke uitgaven voor was, fooien, winkelen, enz.

Fotografie waar in rekening gebracht

Elke andere optionele activiteit die NIET in de reisbeschrijving wordt vermeld.

Kibuye is de meest aantrekkelijke haven van Rwanda, genesteld in een reeks met elkaar verweven en golvende heuvels en biedt bezoekers een spectaculair uitzicht op het meer, de eilanden en het prachtige omliggende platteland. Het wordt beschouwd als een van de verborgen schatten van Rwanda, met zijn weelderige groene heuvels en vredig briesje. Overnachting in hotel Bethane

Dag 4: BOOTCRUISE NAAR DE NAPOLEON EN VREDESEILANDEN & TRANSFER TERUG NAAR KIGALI - LUCHTHAVEN

Ontbijt later transfer naar de oevers van het Kivumeer om te genieten van een boottocht om de Napoleon en Amahoro (Vrede) Eilanden te bezoeken om een aantal kleurrijke vogels, wolken van grote fruitvleermuizen te zien, de geschiedenis van het meer te leren kennen en de prachtige uitzichten van de omgeving van het meer.

Rijd terug naar Kigali en naar de luchthaven.

EINDE DIENST!

Wij hebben meer opties in Ruanda, whatsapp ons of mail ons +310636074810

Foto 4 DAYS HISTORY AND WILDLIFE - RWANDA (1).jpeg