top of page
Heading We moved to a new website https://www.martijnecotravel.com/rwanda
Ruanda Eco Tour
Dag 1: Ophalen in Kigali en transfer naar Nyungwe National Park – Canopy-loopbrug in het park. Onderweg bezoekt u het koningspaleis en het etnografisch museum in Butare.
Stop voor de lunch bij E-Bis en ga later naar het Nyungwe-bos voor de middagactiviteit.
De Canopy Walkway is een van de meest toeristische hoogtepunten, een brug van 70 meter hoog boven het prachtige groene bladerdak van het oude Nyungwe-woud.
Vanaf de brug kun je een aantal verbazingwekkende vogels identificeren.
Diner en overnachting in Emeraude Kivu resort (45 min. rijden van het park)

Dag 2: Chimpansee volgen en middag ter vrije besteding of bezoek de theeplantage in Gisakura en leer meer over thee van gewas tot kopje ($30 extra).
Vroeg ontbijt (5.00 uur) en daarna transfer naar het hoofdkwartier van het park voor briefing en groepering, gevolgd door een rit naar de rand van het bos om de menselijke dichtstbijzijnde chimpansee te volgen.
Er zijn twee groepen gewone chimpansees in het Nyungwe-woud, de grotere bestaat uit ongeveer 60 plus chimpansees, terwijl de kleinere groep van 30 wordt gevolgd in het Cyamudongo-bosgebied van het park.

Nyungwe Forest, het grootste Afro-Montane Woud van Afrika, herbergt ongeveer 500 chimpansees en bijna 100 die gewend zijn aan mensen in de buurt. Het bos is de perfecte aanvulling op een Gorilla Safari in Volcanoes National Park. Pre-Trackers staan voor je klaar om je gewende chimpanseegroepen in het bos te vinden.
Chimpansees bewegen, net als berggorilla's, dagelijks en maken hun nesten in nieuwe gebieden.

De Pre-Trackers starten op de locatie waar de chimpansees de dag ervoor waren en vinden de plek van vandaag waar de chimpansees naartoe zijn verhuisd.
Terwijl je op zoek bent naar je chimpanseegroepen, zul je hoogstwaarschijnlijk andere primaten zien die in het bos wonen, zoals de grote groepen Colobus-apen.
Voeg daar de bezienswaardigheden en geluiden van dit regenwoud aan toe, terwijl je in het seizoen wilde orchideeën en planten en bomen kunt zien die deel uitmaken van dit uitgestrekte regenwoud.

Lang voordat je de chimpansees ziet, kun je hun bijna oorverdovende geschreeuw, hun geschreeuw en gekakel horen.
In tegenstelling tot de berggorilla's, die vrij rustig zijn als je ze bezoekt, zijn de chimpansees zowel op de grond als in de bomen in beweging. Een geweldig gezicht voor de Trekkers die die dag op bezoek komen. Je krijgt een uur de tijd met de chimpansees in Nyungwe, een uur dat heel memorabel is.
Diner en overnachting in Emeraude Kivu Resort

Dag 3: Watervalwandeling in het park en vogels spotten of een natuurwandeling in het park als je geïnteresseerd bent ($30 extra).
Diner en overnachting in Emeraude Kivu Resort Ontbijt en rijd vervolgens naar de receptie van het park voor een briefing en begin aan de wandeling naar de beroemde waterval en geniet onderweg van het uitzicht op het eeuwenoude bos met verschillende flora en fauna en zeer mooie paden.

Dag 4, 5, 6, 7: Transfer naar Kibuye – Lake Kivu & boottocht naar de Napoleon- en Peace-eilanden. OLYMPUS DIGITALE CAMERA Transfer naar Kibuye aan het Kivumeer, Rwanda's meest aantrekkelijke haven aan het meer, genesteld in een reeks met elkaar verweven en golvende heuvels en biedt bezoekers een spectaculair uitzicht op het meer, de eilanden en het prachtige omliggende landschap. Het wordt beschouwd als een van de verborgen schatten van Rwanda, met zijn weelderige groene heuvels en vredige bries. J
e krijgt de kans om zeer goede foto's te maken.
Diner en overnachting in het Bethany Hotel
Dag 8: Geniet van een dag op het strand – bezoek de warmwaterbronnen en bezoek in de middag het vissersdorpje Lake Kivu Bean in Rwanda bij Gisenyi geniet van het uitzicht op de zonsondergang aan het meer en leer verschillende vismethoden met traditionele vissers.
Diner en overnachting in het Paradis Malahide Hotel

Dag 9: Transfer naar Volcanoes National Park en bij aankomst Vulkanen Nationaal Park in Rwanda bezoek het culturele dorp Kinigi om meer over cultuur te leren; Een bezoek aan het culturele dorp Ibyiwacu laat je kennismaken met de Rwandese cultuur en maakt contact met de lokale bevolking en neemt deel aan verschillende activiteiten met hen, zoals; traditioneel dansen, drummen, spelletjes, etc. OF Musanze-grot. Diner en overnachting in Classic Lodge

Dag 10: Golden Monkey-trekking OF doe de Bisoke Mount-wandeling met een kratermeer op de top, 's middags rijden naar het prachtige Lake Bunyonyi. Onderweg bezoekt u de tweelingmeren Burera en Ruhondo.
Diner en overnachting in Bunyonyi Birdnest Resort

 
Dag 11: Gorillatrekking in Mgahinga/Bwindi en transfer naar Kigali in de middag.
Na het ontbijt gaan we naar het park en de receptie.
Na het voltooien van onze parkformaliteiten beginnen we aan een unieke ervaring van het volgen van berggorilla's. Als je ze eenmaal hebt opgemerkt, kun je een uur lang naar je dichtstbijzijnde, lang verloren gewaande neef kijken.
Dit is misschien wel een van de meest adembenemende natuurervaringen op aarde!!!
Je komt zo dichtbij deze geweldige gigantische primaten.
Je staart elkaar wezenloos aan, niet wetend wie je als eerste de lange stilte moet verbreken. Het volgen van de gorilla's door het lichte bergbos is een magische ervaring.
Je bent terug op de basis, gaat naar het hotel voor de lunch en een drankje en rijdt later naar Kigali. Diner en overnachting in Onomo Hotel.

Dag 12: Ochtend ter vrije besteding met goede tijden aan het meer, boottocht naar het eiland om de beroemde Batwa-gemeenschap (ook wel pygmeeën genoemd) te bezoeken.
Middagrit naar Mgahinga/Bwindi National Park. Diner en overnachting in Traveller’s Rest.

Dag 13: Vroeg in de ochtend rijden naar Akagera National Park, aankomst en briefing en vervolgens een gamedrive van een hele dag in het park, waar u meer dan 12 soorten antilopen en meer dan 525 soorten vogels kunt zien, waaronder de zeldzame zoals de schoenbek, papyrus gonolek en de grote 5, d.w.z. leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant) om er maar een paar te noemen.
Het park heeft de hoogste concentratie vogels per vierkante kilometer dan enig ander park in Afrika, zeer mooie golvende landschappen plus historische en culturele bezienswaardigheden binnen. In de middag rijden we naar Lake Ihema voor een spannende boottocht om scholen nijlpaarden, gigantische Nijlkrokodillen, watervogels, buffels, etc. Diner en overnachting in Akagera Game Lodge

Dag 14: Gamedrive in het park & middag ter vrije besteding & nachtelijke gamedrive op zoek naar nachtdieren. Diner en overnachting in Akagera Game Lodge Akagera Game Lodge

Dag 15: Een hele dag gamedrive op zoek naar alle onzichtbare dieren zoals giraffen en kuddes buffels die meestal in het zuidelijke deel te zien zijn. Avondrit terug naar Kigali, afzet op de luchthaven.
EINDE DIENST!

 
* Inclusief
Prijzen zijn inclusief accommodatie voor
* 14 nachten bij dubbele bezetting,
* vervoer in een privé 4×4 jeep,
* alle maaltijden,
* luifel loopbrug,
* chimpansee trekking,
* watervalwandeling,
* boottocht in Kibuye,
* Milieu museumkosten,
* Fietsen door de Congo Nijl-route,
* koffietour in Kinunu
* , een vissersdorpje in Gisenyi,
* Kinigi cultureel dorp of Musanze-grot,
* Gouden aap of Bisoke-wandeling,
* Gorilla trekking-ervaringsvergunningen,
* Boottocht op het Bunyonyi-meer,
* Toegangsprijzen voor het park en gamedrives in Akagera National Park,
* boottocht op het Ihemameer,
* drinkwater aan boord,
* ervaren chauffeursgids,
* belastingen en administratiekosten. Exclusief

* Prijzen zijn exclusief visa
* Alcoholische dranken
* Vlieg tickets
* Persoonlijke uitgaven voor wasgoed en fooien
* Reis- en ziektekostenverzekering
* Alle extra of optionele activiteiten, dwz; vogels kijken in Nyungwe, theetour in Nyungwe. 
Cp David Mwugisha Ruanda
bottom of page